Voor ongeveer een week, heb ik de TV nu mogen testen.
Zit netjes verpakt, wel met zijn tween uit de doos halen.
De op het eerste gezicht gebruikt TV steun, is mooi central. Het zwarte central deel, is makkelijk te installeren en valt bij gebruik eigenlijk iet p.
De 55QNED87 levert een mooie beeld kwaliteit. Overdag in heldere woonkamer (5m x 3m, op circa 2m5 afstand) heb je weinig tot geen last van tegenlicht, waar je dat bij andere schermen (zoals OLED) wel hebt.
'S Avonds, dus in de donker, moest ik zelf wel wennen aan de helderheid, maar is weer gemakkelijk in te stellen naar eigen wens.
Het geluid is zoals wel vaker bij platte TV's, niet naar mijn wens.
Het mist de diepte, heeft moeite mooi te klinken in onze woonkamer, waardoor ik een soundbar in combinatie met deze TV als minimale setup aanbeveel. Wanneer je dit combineert met een surround setup, dan is het geluid in combinatie met het mooie beeld, zeer goed!
Het aansluiten van een soundbar verliep probleemloos de HDMI-ARC poort.
De eerste installatie verliep niet lekker, wij kijken televisie via NLZiet. En hebben dus geen 'kabel'. Mogelijk hierdoor was het via de Magic Remote, niet mogelijk om voorbij het regio/postcode scherm te geraken. Gelukkig was de LG ThinQ-app op de telefoon ook beschikbaar, en daarmee was de installatie/configuratie wel te voltooien.
Verder is de interface van WebOS makkelijk en overzichtelijk. Helaas zijn sommige zaken niet uit te schakelen, welke ik persoonlijk niet prettig vind (een 'banner', met bepaalde releases... ik hoef ze niet te zien… maar je kunt ze niet weghalen)
Het is deels qua indeling aan te passen, maar je krijgt al vrij snel diverse content te zien. Zoals gezegd, voor mij hoeft dat allemaal niet. De layout van bijv. GoogleTV vind ik dan een stuk 'cleaner'.
De TV beschikt wel over diverse SmartTV functies, die interresant kunnen zien.
Het voor mij nieuwe; Always Ready, plaatst de TV in standby, maar kan wel tijd/weer of afbeeldingen weergeven.
Geinig, maar opzich start de TV ook snel op. En als je een soundbar/speaker heb welke ook smart is, dan heb je de TV niet nodig voor bijvoorbeeld radio/stream.
Je kunt de TV ook gebruiken voor het spelen van games, maar omdat ik geen controller heb. Heb ik dat niet getest.
De controller kan draadloos (bluetooth) worden aangesloten, maar controller/verifieer bij de fabrikant, welke ondersteunt worden.
Hoewel ze zeggen dat het merendeel zal worden.
Overal is mijn oordeel van deze TV, een mooi (beeld)scherm voor een redelijk prijs.
Zeker wanneer deze iets zakt ten opzichte van de eerste prijs, kan dit een optie zijn voor mensen die twijfelen tussen OLED en bijvoorbeeld deze. Wanneer je een lichte/heldere kamer met flink tegenlicht heb, dan is deze TV zeker een aanbeveling waardig!
Pluspunten
- Beeldkwalitet
- Connectiviteit
- Design icm kabelbegeleiding